Recipes

NR27 Recept – Gebakken coquille met sjalot, zeekraal en oestersoja

NR27 Recept – Gebakken coquille met sjalot, zeekraal en oestersoja

Gerecht : Gebakken coquille met sjalot, zeekraal en oestersoja (recept voor 4 personen, hoofdgerecht)

  • 8 x coquille (mooie grote)
  • NR91 olijfolie (flinke schuit)
  • 200 gr. sjalot (fijn gesneden aan reepjes)
  • 100 gr. zeekraal
  • 1x rode ui (in reepjes)
  • NR98 oester/soja saus
  • 1 x purper shiso
  • 2 teentjes knoflook

Bereiding:

Neem een grote pan en verhit deze op hoog vuur, doe een flinke scheut olijfolie NR91 in de pan en bak de coquille aan een kant.

Snijdt ondertussen de sjalot in dunne reepjes en bak deze mee met de coquille’s. Hak ondertussen de knoflook fijn en bak deze ook even mee. Doe hier de zeekraal bij en bak nog in minuut onder voortdurend roeren. Verdeel de gebakken groenten over vier borden en leg hier de gebakken Coquille’s op. Druppel nog wat van de NR98 oester/soja rondom. Garneer met de purper shiso.